A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Агрономічненський ліцей
Агрономічної сільської ради
Вінницького району Вінницької області

Новини

Дата: від до Скинути

ОКОПНІ СВІЧКИ

Сьогодні, чергова партія окопних свічок була передана класним керівником 2-А класу Наталією ПАЙЧУК, які вона виготовила самостійно, на напрямок де дуже гаряче.... Але так потребують тепла наші воїни.

20:11 14.01.2024

СВІТ НЕВИДИМИЙ У 4-А

Учні 4-А класу почали вивчати тему "Світ невидимий". Діти вирішили дізнатися, як віруси та бактерії передаються від людини до людини. Провели дослідження та зробили висновки. Проводити дослідження весело та цікаво.

20:09 14.01.2024

РЕСУРСНА ЗУСТРІЧ З БАТЬКАМИ ДІТЕЙ З ООП

Сьогодні за ініціативи адміністрації закладу, була організована зустріч керівником творчої групи асистентів вчителів Ольгою ЛЕМЕЩЕНКО з батьками дітей з ООП. Співпраця з батьками є ключовим елементом в створенні інклюзивного середовища, у якому дітки з ООП будуть почувати себе щасливими та захищеними. І саме в такому середовищі педагоги та батьки повинні співпрацювати для надання найкращої допомоги діткам з ООП. Практичний психолог Лариса БІСІКАЛО провела тренінг для асистентів вчителів і батьків «Дитина в освітньому просторі», метою тренінгу – покращити поінформованість батьків щодо обов’язків асистентів вчителів, відповідальності ліцею, батьків та органів місцевого самоврядування щодо навчання дітей з особливими освітніми потребами, мотивувати батьків на співпрацю. Зустріч біла дуже дієвою і практичною, батьки обмінялись досвідом, отримали відповіді на свої питання. Заняття проходило в комфортній атмосфері за філіжанкою чаю та кави. Наприкінці ще й помалювали пастеллю і отримали задоволення від своєї творчості. Сподіваємося, що дана зустріч це тільки початок до взаємодії та партнерства!

23:42 11.01.2024

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ "ДЯКУЮ"

11 січня відзначається Всесвітній день «дякую» – свято, що було започатковане за ініціативи миротворчих спільнот. В Україні день «Дякую» вважається молодим святом. Проте говорити слова вдячності потрібно завжди, адже вони несуть в собі позитивні емоції, які здатні одразу підняти настрій та навіть покращити самопочуття! Сьогодні, учні ліцею, малювали і писали листи вдячності нашим Захисникам і Захисницям! Дякуємо нашим Воїнам, які тримають небо, боронять нашу землю, хто своєю мужністю і незламністю всьому світу показав, що українці – нація нескорених.! Низький уклін за кожен клаптик звільненої від окупантів  української землі. Дякуємо!

22:51 11.01.2024

НАША ВОЛОНТЕРСЬКА ДОПОМОГА

Сильні морози, снігопади, хуртовини панують на Україні. У такі неспокійні дні в голові все частіше  рояться думки про наших захисників: "Як вони? Як їм допомогти? Ми в теплі, а вони ж мерзнуть в окопах". За думками приходять тверді рішення - відправити волонтерську допомогу на фронт, зібрати те, що взимку зігріє, збадьорить, надасть сил боротися з підступним ворогом. До волонтерського центру нашого ліцею небайдужі батьки та вчителі знову знесли більше 100 окопних свічок, розпалювачів для вогню, теплі шкарпетки, цукор, каву, вологі серветки. Діти власноруч виготовили обереги для наших воїнів. І все це сьогодні було відправлено на передову, на авдіївський напрямок, туди, де холод і небезпека звідусіль. Щиро дякуємо класному керівникові 2-А класу Наталії ПАЙЧУК, яка організувала процес - виготовлення окопних свічок і ніколи не зупиняється, а постійно шукає шляхи і можливості працювати....!Щиро дякуємо за регулярне виготовлення сотень окопних свічок батькам 2-А класу (Ользі Засаднюк, Оксані Хворостовській, Олександру Задерилову), подяка родині Кузьменків за безоплатне надання півсотні кілограмів парафіну, психологу Агрономічненського ліцею Ларисі Бісікало, яка вдома організувала цілу майстерню із виготовлення свічок, заступнику директора ліцею Наталії Латуші за швидкий збір необхідного, усьому вчительському колективу, що у грудні зібрав більше 3000 грн власних коштів на парафін, усім небайдужим, хто щодня зносить баночки для свічок, шукає парафін, донатить на його придбання. Щира вдячність родині колишнього учня Роберта Беха, яка з Америки фінансово допомагає організовувати такі передачі на фронт. Віримо у нашу Перемогу! Усі гуртом наближаємо її!

20:16 10.01.2024

ЗАСІДАННЯ ЛМО КЛАСНИХ КЕРІВНИКІВ

5 січня відбулося засідання ЛМО класних керівників. Розпочали засідання з приємних, цікавих та креативних передбачень від символа 2024 року, які підготувала Альбіна Стоян. На засіданні члени МО обговорювати проектування виховного середовища класу в контексті «Нова українська школа» і співпраця ліцею та інших соціальних інститутів у превентивному вихованні учнівської молоді. Своїм досвідом поділися класний керівник пілотного 7-Б класу Марія Савчук. Завершальним етапом засідання було підбивання підсумків роботи за перший семестр заступником директора з НВР Наталією Латушею та планування роботи класних керівників на другий семестр.

15:40 06.01.2024

УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ БЛАГОДІЙНОМУ ПРОЄКТІ Flowers4School

Уже другий рік поспіль наш ліцей бере участь у Всеукраїнському благодійному проєкті для дітей України – Flowers4School За рекомендаціями по висадці відкладати посадку до весни не можна – квіти не виростуть, адже їм потрібно пройти процес охолодження взимку. Через це ми посадили цибулини на початку січня… Квіти – одне з найпрекрасніших творінь природи. Нехай вони супроводжують нас і милують своєю красою і ніжністю! Дякуємо flowers4School за отриману майбутню красу! #квітидляшколи

13:40 06.01.2024

ЗАСІДАННЯ ТВОРЧОЇ ГРУПИ З ПІЛОТУВАННЯ НУШ

3 січня в Агрономічненському ліцеї відбулося чергове засідання вчителів пілотних 7-х класів НУШ. Педагоги озвучили наявні проблеми в методичній підтримці під час І семестру пілотування базового циклу нового Державного стандарту, а також обговорили особливості оцінювання учнів пілотних класів. Вчителька української мови та літератури Лариса Ігорівна Чорнобільська ознайомила колег із можливістю використання різноманітних онлайн сервісів під час проведення уроків з різних освітніх галузей. Зокрема, генераторами історій, QR-кодів, мемів, звуків природи, сайтами для створення власних інтерактивних вправ. Учителька фізика, Марія Олександрівна Савчук презентувала майстер-клас із уроку фізика для учнів 7-х пілотних класів, поділилася методикою викладання предмета, а також продемонструвала проєктні роботи учнів на тему "Терези". 

16:40 04.01.2024

ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СЕМІНАР

Проведений сьогодні психолого-педагогічний семінар «Арткоучинг. Прагнення успіху – мотиваційна складова досягнення цілей», мав на меті – дослідження потенціалу, мотивів, цілей, шляхів та засобів досягнення успіху за допомогою арт технік. Педагоги закладу аналізували власний потенціал, ставили перед собою цілі і вибудовували стратегію досягнення цілей і мінімізували втрату часу на непотрібні справи. Ще подолали виклик, коли мали незнайомий матеріал для конструювання, брак часу і чітку зовсім небанальну задачу – побудову моделі успіху за допомогою різних конструкторів. Абсолютно всі включили свій творчий потенціал, прагнення до успіху і зробили чудові моделі! Отримали море позитиву, заряд на наступний семестр і віру в свої сили та підтримку колективу!

23:28 03.01.2024

ЗАСІДАННЯ ЛМО ПРИРОДНИЧОЇ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ

2 січня 2024 року  відбулося засідання  ліцейського методичного об’єднання вчителів природничої освітньої галузі. На засіданні розглянули такі питання: 1. Практики формувального оцінювання. Обмін досвідом. З доповіддю виступила голова ЛМО Островська В.М. Вчителі ЛМО поділилися власним досвідом, презентували техніки формувального оцінювання, які використовують на уроках. 2. Про роботу зі звітною документацією учителів ЛМО природничої освітньої галузі.  Голова ЛМО відмітила, що всю звітну документацію члени ЛМО здали вчасно в повному обсязі. 3. Погодження календарних планів вчителів предметів природничої освітньої галузі  на ІІ семестр.  Особливу увагу приділили календарному плануванню в пілотних 7-х класах НУШ. 4. Результати проведення ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з предметів природничої галузі та підготовку учасників до ІІІ етапу.  Вирішили оголосити подяку із занесенням до протоколу засідання ЛМО вчителям, які підготували призерів ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади, а саме: Гончаруку О.Г., Наскальній О.А., Островській В.М., Савчук М.О. 5. Результати проведення тижня екології. У зв’язку з тим, що тиждень екології частково припав на дистанційне навчання, тиждень екології було проведено з деякими корективами.

19:53 02.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора