A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Агрономічненський ліцей
Агрономічної сільської ради
Вінницького району Вінницької області

Новини

Дата: від до Скинути

УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ БЛАГОДІЙНОМУ ПРОЄКТІ Flowers4School

Уже другий рік поспіль наш ліцей бере участь у Всеукраїнському благодійному проєкті для дітей України – Flowers4School За рекомендаціями по висадці відкладати посадку до весни не можна – квіти не виростуть, адже їм потрібно пройти процес охолодження взимку. Через це ми посадили цибулини на початку січня… Квіти – одне з найпрекрасніших творінь природи. Нехай вони супроводжують нас і милують своєю красою і ніжністю! Дякуємо flowers4School за отриману майбутню красу! #квітидляшколи

13:40 06.01.2024

ЗАСІДАННЯ ТВОРЧОЇ ГРУПИ З ПІЛОТУВАННЯ НУШ

3 січня в Агрономічненському ліцеї відбулося чергове засідання вчителів пілотних 7-х класів НУШ. Педагоги озвучили наявні проблеми в методичній підтримці під час І семестру пілотування базового циклу нового Державного стандарту, а також обговорили особливості оцінювання учнів пілотних класів. Вчителька української мови та літератури Лариса Ігорівна Чорнобільська ознайомила колег із можливістю використання різноманітних онлайн сервісів під час проведення уроків з різних освітніх галузей. Зокрема, генераторами історій, QR-кодів, мемів, звуків природи, сайтами для створення власних інтерактивних вправ. Учителька фізика, Марія Олександрівна Савчук презентувала майстер-клас із уроку фізика для учнів 7-х пілотних класів, поділилася методикою викладання предмета, а також продемонструвала проєктні роботи учнів на тему "Терези". 

16:40 04.01.2024

ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СЕМІНАР

Проведений сьогодні психолого-педагогічний семінар «Арткоучинг. Прагнення успіху – мотиваційна складова досягнення цілей», мав на меті – дослідження потенціалу, мотивів, цілей, шляхів та засобів досягнення успіху за допомогою арт технік. Педагоги закладу аналізували власний потенціал, ставили перед собою цілі і вибудовували стратегію досягнення цілей і мінімізували втрату часу на непотрібні справи. Ще подолали виклик, коли мали незнайомий матеріал для конструювання, брак часу і чітку зовсім небанальну задачу – побудову моделі успіху за допомогою різних конструкторів. Абсолютно всі включили свій творчий потенціал, прагнення до успіху і зробили чудові моделі! Отримали море позитиву, заряд на наступний семестр і віру в свої сили та підтримку колективу!

23:28 03.01.2024

ЗАСІДАННЯ ЛМО ПРИРОДНИЧОЇ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ

2 січня 2024 року  відбулося засідання  ліцейського методичного об’єднання вчителів природничої освітньої галузі. На засіданні розглянули такі питання: 1. Практики формувального оцінювання. Обмін досвідом. З доповіддю виступила голова ЛМО Островська В.М. Вчителі ЛМО поділилися власним досвідом, презентували техніки формувального оцінювання, які використовують на уроках. 2. Про роботу зі звітною документацією учителів ЛМО природничої освітньої галузі.  Голова ЛМО відмітила, що всю звітну документацію члени ЛМО здали вчасно в повному обсязі. 3. Погодження календарних планів вчителів предметів природничої освітньої галузі  на ІІ семестр.  Особливу увагу приділили календарному плануванню в пілотних 7-х класах НУШ. 4. Результати проведення ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з предметів природничої галузі та підготовку учасників до ІІІ етапу.  Вирішили оголосити подяку із занесенням до протоколу засідання ЛМО вчителям, які підготували призерів ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади, а саме: Гончаруку О.Г., Наскальній О.А., Островській В.М., Савчук М.О. 5. Результати проведення тижня екології. У зв’язку з тим, що тиждень екології частково припав на дистанційне навчання, тиждень екології було проведено з деякими корективами.

19:53 02.01.2024

ЗАСІДАННЯ ЛМО ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ

02.01.2024 відбулося третє засідання методичного об'єднання учителів початкових класів, асистентів учителя та вихователя групи продовженого дня. Нашу роботу ми розпочали з ранкової зустрічі (провела Ковалько І. Б.) і обмінялися позитивними емоціями, побажаннями та розповіли приємні ситуації. Продовжили нашу дослідницьку роботу у командах, які мали одного спікера, а інші учасники змінювалися. Таким чином усі активно працювали. Досліджували такі проблемні ситуації: «Нові технології в освітньому просторі» (спікер Безпрозванна Т.С.), «Організація освітнього середовища в умовах інклюзивного навчання» (спікер Непомняща О. О.), «Особливості формування громадянської компетентності в умовах воєнного стану» (спікер Пайчук Н. М.), «Удосконалення навичок читання через упровадження сучасних методів навчання». Роботу в групах організувала керівник МО Свобода О. С.. У кінці засідання Ковалько І. Б., заступник директора з НВР повідомила нові інструкції та вимоги МОН України на ІІ семестр. Особливості ведення документації.

19:46 02.01.2024

ГРА "СВІТ ГРОМАД"

За підтримки ГО Аваліст та міжнародної організації Save The Children було організовано та запрошено "Лігу молодих майстрів", які провели гру «Світ громад» з членами комітету безпеки школи в межах проєкту «Безпечні школи та підтримка доступу до якісної освіти для постраждалих від конфлікту та переміщених дітей в Україні».

09:03 29.12.2023

АКЦІЯ«ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО УКРАЇНІ!»

Акція «ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО УКРАЇНІ!» у 2-В класі перетворилася на благодійну допомогу для нашого односельчанина Романа Гавловича, який є випускником закладу та боронить сьогодні нашу Незалежність. 27 грудня на банківську карту було перераховано 7500 грн. для купівлі медико-евакуаційної машини. 2-В клас разом із класним керівником Олесею ВЕРГЕЛЕС вируш у подорож фіалковою доріжкою до ПЕРЕМОГИ! Метою проєкту було дослідити спосіб розмноження та розвиток кімнатних рослин, зокрема фіалки (сенполії), формувати навички дослідницької діяльності на основі спільної праці учнів, формувати екологічну культуру особистості, активізувати пізнавальну, інтелектуальну, творчу, діяльність учнів. Впродовж певного періоду учні спостерігали за листочками фіалки, які виросли у невеличкі квіточки. Коли ніжні та тендітні фіалки були готові до пересадження в естетичний горщик, до проєкту доєднались батьки. Вони вклали вагомий внесок. Розпочинаючи свою подорож учні та класний керівник не знали навіть, куди заведе їх фіалкова доріжка, а завела ось куди. Олеся Ігорівна разом з учнями та їхніми батьками вирішили продати рослини, а отримані кошти перерахувати на отримання медико-евакуаційної машини Роману Гавловичу. Ми враженні активністю наших колег, учнів та батьків, які доєдналися до збору і спільними зусиллями зібрали допомогу нашому випускнику! Разом до ПЕРЕМОГИ! Дякуємо кожному і кожній хто долучився до даної акції!

00:46 28.12.2023

ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СЕМІНАР

Сьогодні практичний психолог Лариса БІСІКАЛО проводила у закладі психолого-педагогічний семінар. Кожна людина періодично відчуває, що її власна оцінка себе та віра в себе потребують підтримки. В такі моменти ми задаємо собі питання, як можна покращити самооцінку та підвищити самоцінність, щоб стати більш впевненим і задоволеним собою. Відчуття самооцінки та самоцінності грають ключову роль у психологічному здоров’ї та життєвому щасті. Ці аспекти визначають, наскільки ми віримо у себе, вміємо цінувати свої досягнення, а також впоратися з життєвими викликами та стресом. Вони формують наші стосунки з іншими людьми, допомагають у побудові кар’єри, а також впливають на загальне почуття задоволення життям та самореалізації. Метою тренінгу "В моїй унікальності – моя сила" - краще розуміти себе та свої здібності, здатність підтримувати себе, бачити свої опори, забезпечує стабільність та певну незалежність від думки інших, а також дає поштовх до розвитку особистості. Використано вправи з книжки «Самооцінка та самоцінність» та матеріали «Малювання кавою», якими поділилась Кизима Марина. 

23:31 27.12.2023

МАЛЮВАННЯ НОВОРІЧНОГО ДИВА

Сьогодні учасники клубу "Малювання для душі" на чолі із Ларисою БІСІКАЛО знову творили і створювали святкове диво. Малювали на папері і зиму, і вогники на ялинці. Педагогічним працівникам потрібно бути в ресурсі, бо ми тут у тилу маємо підтримати наших янголів-охоронців, які борються за нашу свободу та незалежність.

15:45 26.12.2023

ЗАХОПЛИВА ПОДОРОЖ ДО БІБЛІОТЕКИ

18 грудня, в період новорічних свят учні 8-А класу з класним керівником Тетяною Фабіянською відвідали Вінницьку обласну дитячу бібліотеку для юнацтва, де дітей ознайомили з різноманітним спектром книжок від самих крихітних до величезних, звичайних друкованих та 3,4,5 і навіть 7D книжок, з допомогою яких можна поринути у реальні місця, як України, так і світу. Захоплива подорож до бібліотеки подарувала дітям цікавий майстер - клас по виготовленню іграшки на ялинку - святкового гномика! 

16:00 19.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора