A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Агрономічненський ліцей
Агрономічної сільської ради
Вінницького району Вінницької області

Новини

Дата: від до Скинути

ЗАСІДАННЯ ЛМО ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ

02.01.2024 відбулося третє засідання методичного об'єднання учителів початкових класів, асистентів учителя та вихователя групи продовженого дня. Нашу роботу ми розпочали з ранкової зустрічі (провела Ковалько І. Б.) і обмінялися позитивними емоціями, побажаннями та розповіли приємні ситуації. Продовжили нашу дослідницьку роботу у командах, які мали одного спікера, а інші учасники змінювалися. Таким чином усі активно працювали. Досліджували такі проблемні ситуації: «Нові технології в освітньому просторі» (спікер Безпрозванна Т.С.), «Організація освітнього середовища в умовах інклюзивного навчання» (спікер Непомняща О. О.), «Особливості формування громадянської компетентності в умовах воєнного стану» (спікер Пайчук Н. М.), «Удосконалення навичок читання через упровадження сучасних методів навчання». Роботу в групах організувала керівник МО Свобода О. С.. У кінці засідання Ковалько І. Б., заступник директора з НВР повідомила нові інструкції та вимоги МОН України на ІІ семестр. Особливості ведення документації.

19:46 02.01.2024

ГРА "СВІТ ГРОМАД"

За підтримки ГО Аваліст та міжнародної організації Save The Children було організовано та запрошено "Лігу молодих майстрів", які провели гру «Світ громад» з членами комітету безпеки школи в межах проєкту «Безпечні школи та підтримка доступу до якісної освіти для постраждалих від конфлікту та переміщених дітей в Україні».

09:03 29.12.2023

АКЦІЯ«ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО УКРАЇНІ!»

Акція «ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО УКРАЇНІ!» у 2-В класі перетворилася на благодійну допомогу для нашого односельчанина Романа Гавловича, який є випускником закладу та боронить сьогодні нашу Незалежність. 27 грудня на банківську карту було перераховано 7500 грн. для купівлі медико-евакуаційної машини. 2-В клас разом із класним керівником Олесею ВЕРГЕЛЕС вируш у подорож фіалковою доріжкою до ПЕРЕМОГИ! Метою проєкту було дослідити спосіб розмноження та розвиток кімнатних рослин, зокрема фіалки (сенполії), формувати навички дослідницької діяльності на основі спільної праці учнів, формувати екологічну культуру особистості, активізувати пізнавальну, інтелектуальну, творчу, діяльність учнів. Впродовж певного періоду учні спостерігали за листочками фіалки, які виросли у невеличкі квіточки. Коли ніжні та тендітні фіалки були готові до пересадження в естетичний горщик, до проєкту доєднались батьки. Вони вклали вагомий внесок. Розпочинаючи свою подорож учні та класний керівник не знали навіть, куди заведе їх фіалкова доріжка, а завела ось куди. Олеся Ігорівна разом з учнями та їхніми батьками вирішили продати рослини, а отримані кошти перерахувати на отримання медико-евакуаційної машини Роману Гавловичу. Ми враженні активністю наших колег, учнів та батьків, які доєдналися до збору і спільними зусиллями зібрали допомогу нашому випускнику! Разом до ПЕРЕМОГИ! Дякуємо кожному і кожній хто долучився до даної акції!

00:46 28.12.2023

ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СЕМІНАР

Сьогодні практичний психолог Лариса БІСІКАЛО проводила у закладі психолого-педагогічний семінар. Кожна людина періодично відчуває, що її власна оцінка себе та віра в себе потребують підтримки. В такі моменти ми задаємо собі питання, як можна покращити самооцінку та підвищити самоцінність, щоб стати більш впевненим і задоволеним собою. Відчуття самооцінки та самоцінності грають ключову роль у психологічному здоров’ї та життєвому щасті. Ці аспекти визначають, наскільки ми віримо у себе, вміємо цінувати свої досягнення, а також впоратися з життєвими викликами та стресом. Вони формують наші стосунки з іншими людьми, допомагають у побудові кар’єри, а також впливають на загальне почуття задоволення життям та самореалізації. Метою тренінгу "В моїй унікальності – моя сила" - краще розуміти себе та свої здібності, здатність підтримувати себе, бачити свої опори, забезпечує стабільність та певну незалежність від думки інших, а також дає поштовх до розвитку особистості. Використано вправи з книжки «Самооцінка та самоцінність» та матеріали «Малювання кавою», якими поділилась Кизима Марина. 

23:31 27.12.2023

МАЛЮВАННЯ НОВОРІЧНОГО ДИВА

Сьогодні учасники клубу "Малювання для душі" на чолі із Ларисою БІСІКАЛО знову творили і створювали святкове диво. Малювали на папері і зиму, і вогники на ялинці. Педагогічним працівникам потрібно бути в ресурсі, бо ми тут у тилу маємо підтримати наших янголів-охоронців, які борються за нашу свободу та незалежність.

15:45 26.12.2023

ЗАХОПЛИВА ПОДОРОЖ ДО БІБЛІОТЕКИ

18 грудня, в період новорічних свят учні 8-А класу з класним керівником Тетяною Фабіянською відвідали Вінницьку обласну дитячу бібліотеку для юнацтва, де дітей ознайомили з різноманітним спектром книжок від самих крихітних до величезних, звичайних друкованих та 3,4,5 і навіть 7D книжок, з допомогою яких можна поринути у реальні місця, як України, так і світу. Захоплива подорож до бібліотеки подарувала дітям цікавий майстер - клас по виготовленню іграшки на ялинку - святкового гномика! 

16:00 19.12.2023

ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯ "ЯЛИНКА РАДІСТЬ ВСІМ НЕСЕ"

15 грудня в ліцеї працювала творча майстерня «Ялинка радість всім несе» під керівництвом Людмили ЧЕРНИШ. Учасниками були асистенти вчителів із дітьми з особливими освітніми потребами. Перед тим, як розпочати роботу, Людмила Анатоліївна розповіла цікаву розповідь з історії виникнення ялинки. Усі присутні дізналися про те, що вона є священним деревом у багатьох народів, тому що пов’язана з народженням Ісуса Христа. Ялинку ще називали «деревом Немовляти Христа». Діти з ООП власноруч виготовляли чарівні ялинки з ватних дисків й оздоблювали бісером, паєтками, блискітками, намистом й декоративними фігурками. Поставлену мету було повністю досягнуто: діти отримали нові знання, розвинули свої творчі здібності і вміння, а також отримали позитивні емоції й велике задоволення від роботи в колективі.  

11:54 19.12.2023

КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВЧИТЕЛІВ 1-4 КЛАСІВ

Набуття життєво необхідних навичок, досвіду агентності, що сприяє розвитку ключових компетентностей, варто формувати ефективними засобами діяльнісного методу. Для успішної реалізації освітніх цілей важливою є роль педагога. Адже він разом з дітьми визначає цікаві теми, трансформує ідеї, підтримує учнів, фасилітує освітню діяльність. Саме цього 16 грудня навчалися учителі початкових класів в інтерактивних активностях у КЗВО "Вінницька академія безперервної освіти". Щиро дякуємо тренерам за отримання нового професійного досвіду!  

00:50 17.12.2023

ЕКСКУРСІЯ 2-А КЛАСУ

КСК «Вінниччина», що знаходиться у с. Агрономічне неподалік від Вінниці. Це унікальне місце, де можна весело провести час. Їздити верхи або просто побути біля тварин – кожен вибирає розвагу на свій смак. Дітям пропонують «поспілкуватися» з віслюком, поні, козенятами. Такий відпочинок піднімає  настрій і покращує самопочуття. Саме так провели час учні 2 - Б класу з учителькою Свободою О.С. 15 грудня. Екскурсія вдалася на славу! Діти отримали багато позитивних емоцій! 

17:24 15.12.2023

УКРАЇНСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ

Сьогодні до учнів 2-А класу на українські вечорниці завітали гості: батьки, учителі, асистенти вчителів, заступники директора. Відкритий виховний захід проводили учителі Пайчук Наталія Миколаївна і Лемещенко Ольга Миколаївна. На вечорницях лунали українські пісні, дівчатка змагалися з хлопчиками, діти розгадували ребуси, загадки, складали прислів'я. А також ласували варениками.  Дякуємо гостям за підтримку та позитивний настрій! 

17:24 15.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора