A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Агрономічненський ліцей
Агрономічної сільської ради
Вінницького району Вінницької області

Новини

Дата: від до Скинути

Ліцейська весняна толока 2024

09 квітня в межах проведення весняного місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану території відбувся загальноліцейський захід благоустрою. До цієї благородної справи долучилася вся дружня освітянська родина, адже проблеми довкілля турбують всіх – учнів та педагогів! Працювали всі і всюди… Прибиранням була охоплена вся територія ліцею, приводили до ладу ліцейське подвір’я, прибирали опале листя, впорядковували квітники, рабатки, територію майданчика та стадіону. Технічний персонал впорядковував пришкільні ділянки.  Спільна справа на користь громади ліцею не лише гуртує, але й виховує відповідальне ставлення до порядку й затишку. Давайте почнемо робити світ кращим із себе, підтримаємо потаємну мрію кожного з нас – жити в чистому світі з чистими думками.

14:39 10.04.2024

День дитячої пісні

10 квітня відповідно до плану Тижня початкових класів відбувся День дитячої пісні. На ранковій зустрічі учні спілкувалися про історію виникнення пісні, зокрема української. Ознайомили учнів з дитячим фольклором, розглянули палітру дитячих народних пісень та особливості їхнього змісту й звучання, знайомились з творчістю багатьох українських композиторів та прикладів вокальних творів. Розвивали вміння учнів виконувати дитячі пісні. Надавали характеристику засобам виразності музичних творів; виховували інтерес до українських народних дитячих пісень, вокально-хорових творів українських композиторів. У підсумку Дня дитячої пісні кожен клас початкової школи презентували свою пісню. Захід відбувся у Будинку культури. Ведучою була учителька початкових класів Вергелес Олеся Ігорівна. Заступник директора Наталія Латуша нагородила учнів за активну участь. Все вдалося у наших дзвінкоголосих діток! Лунала пісня усім на славу!!!

13:03 10.04.2024

День українського одягу

9 квітня відповідно до плану Тижня початкових класів відбувся день українського одягу. На ранковому колі вчителі з учнями обговорили історію та важливі елементи національного українського одягу. Повторили звичаї і традиції нашого народу. Презентували кожен свій образ, що обрали для показу. Цей день допоміг вчителям залучити дітей до вивчення історії українського народу. На прикладі національного вбрання показали, що наша нація віддавна досить культурна та багатогранна. Відбулася фотосесія в українських вбраннях! Усе вдалося!

15:47 09.04.2024

Тиждень початкової школи

8 квітня розпочався Тиждень початкової школи "Щасливий час дитинства!". О 8.05 діти вийшли на лінійку - відкриття. Учні принесли кольорові повітряні кульки, які сьогодні досліджують. Свобода Ольга Сергіївна повідомила план роботи на тиждень, які завдання потрібно виконати. Виконали рухливу музичну руханку. Буде весело!

11:34 08.04.2024

Тиждень історії

З 1 по 5 квітня в Агрономічненському ліцеї проходив тиждень історії. Учні активно долучалися до участі в різних заходах. 6 - 7 класи змагалися у грі "Історичне асорті", 8 А та 8 Б зіграли у сучасну настільну гру "Прожени окупанта". У художньому проєкті "Я - історична епоха" учні 5 - 9 класів проявили свою творчість.  Ліцеїсти 10 А класу відвідали Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського. Декан історичного факультету Ю. А. Зінько особисто провів екскурсію археологічним музеєм, а також здійснили захопливу подорож Україною у "Навчально-методична лабораторія  "Inspiration Club". Учні 11-х класів презентували проєкти "Сучасне українське мистецтво як інструмент оборони". Завершився тиждень історії парадом історичних діячів. Учні 5 - 9 класів проявили масу креативу. В одному залі зустрілися княгиня Ольга, Юлій Цезар, давньогрецькі філософи, Роксолана, Маруся Чурай, гетьман Богдан Хмельницький зі своїми соратниками  Іваном Богуном та Максимом Кривоносом, а також Іван Мазепа, Анна Болейн, Іван Франко, Юлія Тимошенко та Георгій Кістяківський (американець українського походження, який брав участь у розробці атомної бомби).   Усі часники отримали нові знання та позитивні емоції.

22:40 07.04.2024

Всесвітній день моркви!

Учні 2-В класу разом зі своїм вчителем Олесею Ігорівною провели цікавий та пізнавальний 🥕Всесвітній день моркви!🥕 Мета святкування-підкреслити користь коренеплода для здоров'я. У цей день учні споживали моркву, вичавлювали сік, додавали яблука та порівнювали смаки, проводили дегустацію вчителям та учням 4-А класу.  Досліджували історію походження моркви, сіяли насіння, розмальовували морквини, інсценізували створенні дітьми казки та знаходили цікаві факти.

15:09 04.04.2024

До Міжнародного дня дитячої книги

2 квітня до Міжнародного дня дитячої книги 📚 учні 3-Б класу започаткували класний буккросинг. Кожен, рекламував власну книгу, діти залишили її у класі, щоб хтось інший міг прочитати.

22:38 03.04.2024

Міжнародний день дитячої книги

Щороку 2 квітня вся всесвітня спільнота відзначає Міжнародний день дитячої книги (International Children’s Book Day). Це свято привернуло увагу учнів 3 -А класу. Книга є надзвичайно важливою в житті юних читачів. Адже саме вона відкриває малятам двері у великий та незнайомий світ, знайомить з невідомими раніше істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості. Це свято книги, дитинства та магії казки. Саме сьогодні вирішили відзначати цей день, тому що в цей день народився автор улюблених дитячих казок – Ганс Крістіан Андерсен.

17:03 02.04.2024

Міжнародний день птахів

Сьогодні Міжнародний день птахів. 2-В клас провів годину спілкування в рамках міні-проєкту «Співуча природа». Учні з вчителем  узагальнювали знання про життя птахів, про користь, яку вони приносять, досліджували прислів'я, поглиблювали і розширювали знання про перелітних та осілих птахів, знаходили цікаві факти, розвивали вміння знаходити взаємозв'язки в природі. Важливою метою було те, щоб виховати в учнів любов, бережне ставлення та турботу до наших пернатих друзів і до світу, який нас оточує.

15:19 01.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора