A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Агрономічненський ліцей
Агрономічної сільської ради
Вінницького району Вінницької області

Новини

Дата: від до Скинути

Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги

13 березня у нашому закладі проходили зональні змагання районного етапу проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», який проходить за ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Лозунг спортивної події – «Разом Переможемо». Змагання були з баскетболу серед хлопців. Участь брали команди: Агрономічненського ліцею Агрономічної сільської ради (Кажани); Ліцею№1 ім. Антона Семеновича Макаренка Гніванської міської ради (Азіатські слони); Комунального закладу Пультівецького ліцею Якушинетської сільської ради (Барси). Перемогу здобула команда Агрономічненського ліцею Агрономічної сільської ради (Кажани). Щиро вітаємо з перемогою, бажаємо успіхів!

15:37 14.03.2024

Фантазії на уроці ЯДС

Як цікаво провести урок конструювання? Для цього потрібно небагато: ініціатива, бажання, розвинута уява і конструктор LEGO. Саме так сьогодні фантазували другокласники Агрономічненського ліцею на уроці ЯДС (ТЕО). Результатом дружньої роботи стала виставка роботів. Хто зна, можливо, в недалекому майбутньому саме таких помічників матиме людина?!

15:40 13.03.2024

Шевченкова весна

Сьогодні у Центрі культури відбувся тематичний захід до 210 річниці від дня народження Тараса Шевченка «Шевченкова весна». Нам вдалося поєднати важливі та важкі теми шевченкових творів і творчі досягнення гуртківців та ліцеїстів. Діти підготували тематичні вірші, пісні й танці на актуальні теми, які відлунням доносяться до нас із минувшини, за допомогою інтерактивних вправ отримали кілька важливих порад від самого Кобзаря!

23:53 11.03.2024

Інтелектуальний квест «Т.Шевченко-позивний «Кобзар»»

9 березня виповнилося 210 років волелюбу та мрійнику Тарасу Григоровичу Шевченку. Учитель української мови та літератури провела авторський інтелектуальний квест «Т. Шевченко-позивний «Кобзар»» з ліцеїстами 9-Б класу.  Вчителі-наставники:Голубаха Ю.В., Гончарук О.Г., Свиридюк О.В., Купрейчук Л.П. допомагали пройти тематичні блокпости учасникам-квестерам. Будучи нащадками Кобзаря, ми досі виконуємо заповіт митця і вишукуючи поміж рядків Шевченкових творів силу й віру для боротьби і перемоги. Віра, мужність і любов до вільної України - ось те, що маємо передавати і зберігати від покоління до покоління. Хочете знати, що таке вогонь українського духу, українська мрія, український світ? Читайте Шевченка! 

21:41 10.03.2024

Засідання творчої групи

7 березня, відповідно до плану роботи, було проведене чергове засідання творчої групи вчителів пілотних класів НУШ (керівник Юлія Голубаха). Педагоги продовжили ділитися досвідом викладання у пілотних 7- х класах.  Цього разу із власним досвідом колег знайомила вчителька англійської мови Тетяна Фабіянська. Вона презентувала роботу з онлайн вправами «Just Class», «Story Dice», «Kahoot»,  «Baamboozle та ін. Члени творчої групи взяли участь у грі «Game with numbers»,  яка передбачає роботу з цифрами, числами, датами під час викладання предметів різних галузей.  Вчитель фізичної культури Ігор Блідченко повідомив про нові види спорту, які пропонуються модельними програмами нового Державного стандарту. Зокрема, познайомив із флорболом, правилами гри та можливостями впровадження в ліцеї.  Разом із вчителькою історії Юлією Голубахою провели майтер-клас з інтеграції фізичної культури та історії України. Колеги пограли в «Історичний дартс».  Учителька технологій Олена Непомняща поділилася теоретичним і практичним досвідом вивчення з ученицями 7-х класів початкових вишивальних швів. Олена Олександрівна презентувала учнівські проєкти, а також запропонувала присутнім учителям попрактикуватися з виконання різних ручних швів.

21:45 07.03.2024

БІБЛІОТЕЧНІ УРОКИ

9 березня ми відзначатимемо 210 річницю від дня народження видатного поета, художника Тараса Григоровича Шевченка. В умовах сьогодення вірші Кобзаря актуальні як ніколи раніше, тому у бібліотеці ліцею Щербатюк Л.С. для 2-А класу (кл.керівник Пайчук Н.М.) та 3-А класу (кл.  керівник Гарник Л.Р.) були проведені бібліотечні уроки та Шевченківські читання "Тобі, Тарасе, наша шана!". А на локаціях перегляду книг з фонду нашої бібліотеки читачі мали можливість ознайомитись з творами Т.Г.Шевченка.

16:37 06.03.2024

До Дня спротиву окупації Криму

У 2024 році десята річниця російської окупації Криму. Щороку, 26 лютого, відзначають День спротиву окупації Криму територіальної цілісності України. Десять років українці у Криму перебувають під окупацією ворога. Учні 1-4 класів малювали малюнки на тему «Мій Крим». Під час ранкових зустрічей учням розповідали про окупацію Криму, переглядали відео кримських пейзажів.

16:19 20.02.2024

День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Сьогодні у нашому закладі вшановували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської зброї. Але щорічно 20 лютого згадуємо тих, які першими загинули за те, щоб Україна не зникла з мапи світу, щоб північний сусід не поглинув її. Імена Героїв Небесної Сотні стоять першими у мартирологу загиблих у російсько-українській війні. Адже сьогодні ми знаємо, що російська зброя була спрямована вперше проти громадян незалежної України не в лютому 2022 року, і навіть не навесні 2014, а у січні та лютому 2014 року, коли у середмісті Києва від вогнепальних поранень і газового отруєння гинули активісти Майдану.

16:16 20.02.2024

Семінар психологів Вінницької області

16 лютого на базі Агрономічненського ліцею практичними психологами громади Ларисою Бісікало, Світланою Корічук, Катериною Галягою, Оленою Мартинюк і Юлією Міхальчишиною  було проведено заняття для колег з п’яти територіальних громад Вінницької області «Травматичний досвід: техніки по роботі з учасниками освітнього процесу». Метою заняття було ознайомити учасників тренінгу з дієвими методиками подолання тривожності, навчити пізнання себе, своєї сили, знайти опори в собі і в оточуючих, навчитись самостійно нормалізувати емоційний і м’язовий тонус,  відновлювати внутрішній спокій, знаходити ресурс. Психологи плідно попрацювали і створили з глини обереги свого внутрішнього вогню.  На занятті були присутні методисти Вінницького навчального методичного центру психологічної служби і соціальної роботи системи освіти Вінницької області Вікторія Козачишина і Людмила Адамчук, які дали високу  оцінку роботі психологів Агрономічної територіальної громади.

13:44 18.02.2024

День Єднання

16 лютого у нашому закладі відзначали День єднання. Це молоде свято, цього року ми святкуємо його лише втретє. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни воно набуло особливого сенсу – показати усьому світові, що ми сьогодні – як ніколи єдині та попри все будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє. Учні ліцею разом із класними керівниками долучилися до акції «УКРАЇНА ЄДИНА»!

13:44 18.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора