A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Агрономічненський ліцей
Агрономічної сільської ради
Вінницького району Вінницької області

Новини

Дата: від до Скинути

БІБЛІОТЕЧНІ УРОКИ

9 березня ми відзначатимемо 210 річницю від дня народження видатного поета, художника Тараса Григоровича Шевченка. В умовах сьогодення вірші Кобзаря актуальні як ніколи раніше, тому у бібліотеці ліцею Щербатюк Л.С. для 2-А класу (кл.керівник Пайчук Н.М.) та 3-А класу (кл.  керівник Гарник Л.Р.) були проведені бібліотечні уроки та Шевченківські читання "Тобі, Тарасе, наша шана!". А на локаціях перегляду книг з фонду нашої бібліотеки читачі мали можливість ознайомитись з творами Т.Г.Шевченка.

16:37 06.03.2024

До Дня спротиву окупації Криму

У 2024 році десята річниця російської окупації Криму. Щороку, 26 лютого, відзначають День спротиву окупації Криму територіальної цілісності України. Десять років українці у Криму перебувають під окупацією ворога. Учні 1-4 класів малювали малюнки на тему «Мій Крим». Під час ранкових зустрічей учням розповідали про окупацію Криму, переглядали відео кримських пейзажів.

16:19 20.02.2024

День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Сьогодні у нашому закладі вшановували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської зброї. Але щорічно 20 лютого згадуємо тих, які першими загинули за те, щоб Україна не зникла з мапи світу, щоб північний сусід не поглинув її. Імена Героїв Небесної Сотні стоять першими у мартирологу загиблих у російсько-українській війні. Адже сьогодні ми знаємо, що російська зброя була спрямована вперше проти громадян незалежної України не в лютому 2022 року, і навіть не навесні 2014, а у січні та лютому 2014 року, коли у середмісті Києва від вогнепальних поранень і газового отруєння гинули активісти Майдану.

16:16 20.02.2024

Семінар психологів Вінницької області

16 лютого на базі Агрономічненського ліцею практичними психологами громади Ларисою Бісікало, Світланою Корічук, Катериною Галягою, Оленою Мартинюк і Юлією Міхальчишиною  було проведено заняття для колег з п’яти територіальних громад Вінницької області «Травматичний досвід: техніки по роботі з учасниками освітнього процесу». Метою заняття було ознайомити учасників тренінгу з дієвими методиками подолання тривожності, навчити пізнання себе, своєї сили, знайти опори в собі і в оточуючих, навчитись самостійно нормалізувати емоційний і м’язовий тонус,  відновлювати внутрішній спокій, знаходити ресурс. Психологи плідно попрацювали і створили з глини обереги свого внутрішнього вогню.  На занятті були присутні методисти Вінницького навчального методичного центру психологічної служби і соціальної роботи системи освіти Вінницької області Вікторія Козачишина і Людмила Адамчук, які дали високу  оцінку роботі психологів Агрономічної територіальної громади.

13:44 18.02.2024

День Єднання

16 лютого у нашому закладі відзначали День єднання. Це молоде свято, цього року ми святкуємо його лише втретє. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни воно набуло особливого сенсу – показати усьому світові, що ми сьогодні – як ніколи єдині та попри все будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє. Учні ліцею разом із класними керівниками долучилися до акції «УКРАЇНА ЄДИНА»!

13:44 18.02.2024

Інтерактивна гра «Friends Minions» - безпечний інтернет

         В сучасному світі, коли доступ до Інтернету є необхідністю для більшості аспектів життя, включно із навчанням, розвагами та комунікацією, питання онлайн-безпеки для дітей стає все більш актуальним. В мережі діти можуть зіткнутися з небезпеками, такими як онлайн-хуліганство, кібербулінг, шахрайство та інші цифрові загрози. Тому, навчання дітей навичок безпеки в Інтернеті є дуже важливим, щоб захистити їх від потенційних небезпек та гарантувати їм відповідальне користування Інтернетом. 

17:18 05.02.2024

ПЕРЕМОГА НА КОНКУРСІ ЕСЕ УЧЕНИЦІ 7-В КЛАСУ СТОЯН ЯНИ

Вітаємо ученицю 7-В класу Стоян Яну з одержанням ІІІ місця на Міжнародному щорічному літературно-мистецькому конкурсі есе серед учнів 1-4, 5-8 та 9-11 класів на теми: «Воїн ЗСУ. Хто він?», «Образ сучасного українського воїна». Пишаємося нашою талановитою ученицею! Шановні учні, вчителі, батьки та усі небайдужі, хто долучився до конкурсу, дякуємо Вам за таку активну участь!  Членами журі було опрацьовано і оцінено більше 500 учнівських есе та малюнків. Усі учнівські праці присвячені Збройним силам України, які на сучасному етапі є одним із найважливіших елементів політичної системи суспільства і держави, адже на сьогодні актуалізувалося завдання поширення серед молоді інформації про українських воїнів, які стоять на захисті національних інтересів, територіальної цілісності та недоторканності кордонів України. Винятково важливим на сучасному етапі є пропагування ідеї шанобливого ставлення до воїнів ЗСУ, які героїчно борються з російським агресором. Найкращі конкурсні роботи будуть видані окремою збіркою та опубліковані на сайті Науково-дослідного інституту українознавства. Ваш творчий доробок є інтелектуальним внеском в нашу спільну перемогу. Слава ЗСУ! Героям Слава!

20:59 03.02.2024

ГРА-ПОДОРОЖ 7-В КЛАСУ

З метою розвитку історичних та мовних  компетентностей учнів, мотивації їх до навчальної діяльності, Історичний факультет Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського запросив на інтелектуальну гру-подорож «Країна - U» ліцеїстів 7-В класу (класний керівник Стоян А.А.) Агрономічненського ліцею. Гра спрямована на формування мотиваційного компоненту готовності до інноваційної діяльності школярів. Гра мотивує на розвиток прагнень її учасників до пошуку певної інформації у різних галузях, використання новітніх ефективних методів навчання. Також метою гри є формування професійних інтересів та ціннісних орієнтирів. Розвиває уміння учасників працювати в команді. У грі відбувається розвиток творчого потенціалу гравців та спонукання їх до індивідуальної діяльності. Важливим елементом даної гри є розумове самоствердження особистостей її учасників.  Було пізнавально, драйвово та весело! 

21:57 25.01.2024

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Сьогодні українці відзначають День Соборності України – державне свято з нагоди проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві. На початку ХХ століття після падіння імперій українці об’єдналися у власній державі. Сьогодні, через трохи більше століття після проголошення Акту Злуки, ми об’єднані у відстоюванні своєї незалежності і держави. А після перемоги над російським агресором Україна відновить і свою соборність. Сьогодні учні нашого ліцею долучилися до вшанування Дня Соборності України! Класними керівниками було проведено виховні години 1-В, 2-А, 2-Б, 3-А класах «Соборність України: від ідеї до сьогодення». Учні ознайомились з історією проголошення Дня Соборності України. Розтлумачили зміст поняття «Соборність». Висловлювали власні почуття національної свідомості та гідності бути громадянином України. Учні 3-Б класу дослідили історію виникнення свята Соборності України та виготовили долоньки єдності усіх українців навколо головних ідей нашого майбутнього. Учні 5-В класу на виховній говорили про День соборності України, про історичні дати, історичні факти, про єдність нашого народу, про військових. Учні 6-Б класу провели годину спілкування до Дня Соборності України «Єдина країна – єдиний народ». Класний керівник Стоян А.А. разом з ліцеїстами 7-В класу переглянули історичний календар «Соборність України: від їде до сьогодення», в патріотичній грі «Україна – моя Батьківщина» учні показали свої знання з історії України та української мови. Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб! Учні 8-А і 9-Б класів переглянули презентацію про День Соборності викладали слово «Україна» підручними засобами. Для учнів 11-А класу проведено виховну годину до Дня Соборності України «Миру та Перемоги Соборній Україні». Розпочали захід з перегляду промови Президента України Володимира Зеленського. На заході обговорили основні історичні події. Також було проведено бліц-квіз і зіграли гру «Правда чи міф?». Активними учасниками були Кравець Владислав, Кульба Катерина, Верещак Богдана, Слободянюк Вадим, Шмалюх Віталій та Павлишен Ілля. По завершенню заходу діти озвучували побажання Україні та його народу. НАША ЄДНІСТЬ – НАША СИЛА!

21:39 22.01.2024

УЧНІ - ПРО КНИГУ "ХРОНІКИ НАРНІЇ"

На уроках української мови учнів 4-А класу  зацікавила книга Клайвла Стейплза Льюїса «Хроніки Нарнії». Створювали персонажів твору, театралізували уривки. Саме театралізація  дає дітям змогу набути акторського досвіду, імпровізувати,  сприяє розвитку емоційного інтелекту, творчого мислення.

19:52 21.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора