A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Агрономічненський ліцей
Агрономічної сільської ради
Вінницького району Вінницької області

Новини

Дата: від до Скинути

День цивільного захисту

26 квітня у нашому закладі відбувся День цивільного захисту! У невизначений час ми провели навчальну евакуацію, яка імітувала ситуацію мінування закладу. Кожен з нас дотримувався інструкцій та діяв відповідально. Це показало, що ми готові діяти разом в умовах надзвичайних ситуацій. Для учнів 5 класів класні керівники Бешляга А.В., Лаптєєва Н.Г., Мороз Ю.О. провели виховні години. Учні дізналися про основні принципи цивільного захисту, як діяти під час пожежі, землетрусу та інших надзвичайних ситуацій., обговорювали різні методи евакуації, правила безпеки та шляхи надання першої допомоги. Це не тільки підвищило рівень обізнаності учнів, а й допомогло зрозуміти наскільки важливо бути готовими до непередбачених обставин. Вчителі Теплицький С.І. та Мошняков М.А для учнів 6-7 класів провели спортивні змагання з елементами ЦЗ. Учні брали участь у різних естафетах. Це був захопливий і пізнавальний досвід: виконували різні завдання, продемонстрували фізичну витривалість, уміння працювати в команді та перевірили свої знання з безпеки. Учні 8-11 класів брали участь у квесті «Місія безпеки, операція – «Шлях до порятунку»». Капітани команд отримали маршрутні листи та карти, на яких було позначено локації: «Домедична допомога» (відп. Данилова Н.В., Купрейчук Л.П.), «Психологічна допомога» (відп. Бісікало Л.Г., Фабіянська Т.С.), «Транспортування потерпілого» (відп. Блідченко І.Л., Андронатій Ю.І.), «Дорожні знаки» (відп. Гончарук О.Г., Греля Б.Й.), «Хімічна небезпека» (відп. Наскальна О.А., Непомняща О.О.), «Інтелектуальна» (відп. Стоян А.А., Кондратюк В.О.), «Тривожна валізка» (відп. Островська В.М., Спрут І.Г.), «Пам’ятка безпеки» (відп. Штойко Т.І., Голубаха Ю.В.), «Поліцейський патруль» (відп. Гончар А.О., Дзиганський Д.Д., Свиридюк О.В.), «Фініш» (відп. Латуша А.В.). Квест допоміг учням краще зрозуміти, як поводитися в надзвичайних ситуаціях, і показав, що навіть під час складних випробувань можна весело і корисно провести час. Це не лише розвага, а й важливий досвід, який допоможе бути готовими до будь-яких викликів. Окрема подяка поліцейським офіцерам Агрономічної ТГ Гончару Андрію Олександровичу та Дзиганському Дмитру Дмитровичу, які проводили практичні заняття з навчальною зброєю нашим учням. Дякуємо всім, хто зробив цей день таким інформативним та цікавим! Це важлива частина нашої освіти, адже безпека – понад усе!

13:55 27.04.2024

День цивільного захисту учнів 1-4 класів

26 квітня пройшов День цивільного захисту. Учні початкових класів отримали нові знання, щоб зберегти своє життя та здоров'я. Бойко Тетяна Валеріївна з учнями 1-Б класу провели дидактичну гру «Обережно, міна!». Савчин Анастасія Тарасівна з учнями 1-В класу вивчили служби допомоги та виконали практичні завдання «Друзі Патрона». Вергелес Олеся Ігорівна та учні 2-В класу повторили правила поведінки під час сигналу «Повітряна тривога» та виконали навчальний перехід до укриття ліцею. Свобода Ольга Сергіївна спільно з медичним працівником ліцею Даниловою Наталією Валеріївною провели для учнів 2-Б класу практичне заняття «Домедична допомога». На занятті учні закріпили прості правила надання допомоги при опіках, носовій кровотечі та харчовому отруєнні відвідали медичний кабінет ліцею. Лесько Ольга Петрівна з учнями 4-В класу вивчили правила безпечної поведінки під час природного лиха.  Працювали у командах та приймали спільні рішення для збереження життя і здоров'я під час землетрусу, буревію та грози. Бойчук Надія Іванівна та учні 4-Б класу вивчили надзвичайні ситуації техногенного характеру. Дізналися, як діяти під час транспортної аварії, руйнування будівлі, пожежі, вибуху, гідродинамічної аварії. Також «знайшли» гранату та повторили правила про небезпечні знахідки.Гарник Людмила Русланівна з учнями 3-А класу повторили правила безпечної поведінки під час пожежі. Нагадали правила евакуації з приміщення. Переглянули навчальні відео. Безпрозванна Тетяна Сергіївна та учні 3-Б класу вивчили стихійні лиха та правила безпечної поведінки під час повені, цунамі, зливи, засухи. Учні виконали інтерактивні навчальні завдання з цеглинками LEGO. Працювали у командах. Пайчук Наталя Миколаївна провела з учнями 2-А класу квест-гру «Безпека у наших руках». Учні повторили правила безпечної поведінки під час пожежі, снігових заметів та інших природних явищ, що становлять небезпеку. Працювали дружно та злагоджено. Ковалько Інна Борисівна та учні 4-А класу провели дидактичну гру «Надзвичайна  ситуація». Під час гри учні вчилися зберігати своє життя і здоров'я у різних ситуаціях: стихійне лихо, аварія, пожежа. Училися опановувати страх та не панікувати. Учні 1-А класу навчилися захищати органи дихання під час небезпеки. Виконували відповідні практичні вправи. Ми щиро надіємося, що усі знання та дотримання правил безпеки допоможуть зберегти найцінніше - життя та здоров'я!

12:32 27.04.2024

Участь учнів 4-А та 4-Б класів у Всеукраїнській шкільній лізі QUIZ Діти

Учні 4-А та 4-Б класів Агрономічненського ліцею Агрономічної сільської ради представляли сьогодні Агрономічну ТГ у турнірі «Всеукраїнської шкільної ліги QUIZ Діти» у рамках форуму «Стаємо сильнішими разом» організованим громадською організацією «Центр освітніх реформ «НАШІ ДІТИ». Захід був організований з метою продемонструвати єдність громад Вінницької області, визначити дієві механізми щодо політики консолідації та євроінтеграції громад;  обговорити перспективи розвитку та відновлення громад в умовах воєнного стану. Учнів гостинно приймав КЗ «Сосонський ліцей» Стрижавської селищної ради Вінницького району.  Свято вели учасники проєкту Ліга Сміху команди «Наш Формат». У грі змагалися 14 команд із громад Вінницької області. До складу нашої команди «Мрійники» увійшли Люлько Ярина, Гук Дмитро, Андреєва Варвара, Лукіянчук Соломія,  Шкатов Давід, Антипін Дмитро,  Титоренко Катерина, Чекшезерова Ніка, Таранюк Інна, Циганська Софія. Керівники команди Інна Ковалько та Надія Бойчук. Ліцеїсти гарно підготувалися до гри і продемонстрували ефективність українських інноваційних технологій в освіті. Додому привезли кубок, медалі, солодкі призи і найкращі враження від участі у грі. 

21:13 23.04.2024

Зустріч з учнями 11 класів на тему "Авторське право"

Напередодні Всесвітнього дня книги та авторського права, який відзначається 23 квітня, завідуюча бібліотекою ліцею Щербатюк Л.С. провела експрес-зустрічі з учнями 11-А та 11- Б класів. Випускникам була представлена інформація «Оформлення цитат та посилань за ДСТУ 8302:2015 «Бібліографічні посилання» та дотримання авторського права».

17:01 22.04.2024

Розмалювали Великоднє печиво учні 3-А класу

Святкове печиво, глазуроване кулінарними фарбами використовують для декорування дому та подарунків друзям. Випікати та розмальовувати його можна самостійно. Учні 3-А класу з учителькою Гарник Л.Р. 18 квітня розмалювали Великоднє печиво. Дослідили, які бувають смаколики до цього свята. Яскраве пасхальне печиво у сім'ях з дітьми можна випікати так само, як і фарбувати яйця. Хтось у нього додає мед, хтось імбир або сметану. Це вже справа смаку. В будь-якому разі вони вийдуть смачними. Діти отримали багато позитиву та задоволення!

11:01 19.04.2024

Екскурсія учнів 2-Б класу

Відповідно до Плану роботи Агрономічненського ліцею Агрономічної сільської ради, у рамках вивчення предмету «Я досліджую світ» за темою «Рух і час», з метою формування в учнів уміння спостерігати за навколишнім світом, сприяння розвитку мислення, інтересу до вивченого матеріалу, ознайомлення з культурно-суспільним надбанням нашого народу, національними традиціями. Відбулася навчальна екскурсія учнів 2 - Б класу з учителем Свободою Ольгою Сергіївною до Вінницького трамвайного музею та прогулянка екскурсійним трамваєм «Везунчик» по місту Вінниця. Учні познайомилися з історією виникнення Вінницької вузькоколійки, вивчили нові слова та познайомилися з професіями. Отримали позитивні емоції!!!

13:20 18.04.2024

Група самодопомоги

Малювання – це не лише хобі, а й потужний інструмент для вираження та спілкування. Наші вчителі використовують малювання, як засіб для стимулювання творчого мислення та розвитку уяви у своїх учнів. Учителі демонструють, що мистецтво може бути частиною будь-якого предмета та навіть допомагати засвоєнню матеріалу. Вони вчать нас бачити красу у навколишньому світі, розкривають таємниці кольору, форми та композиції. Крім того, малювання допомагає педагогам відпочити та розслабитися після напруженого дня в класі. Це час, коли вони можуть віддатися своїй творчості та зануритися у світ фантазії та краси. Дякуємо нашим надзвичайним вчителям та Ларисі БІСІКАЛО за те, що вони надихають нас не лише своїми знаннями, але й своєю мистецькою душею. Нехай їхнє малювання завжди буде джерелом натхнення та радості для нас усіх!

21:09 17.04.2024

Виступ у ІІІ етапі районних змагань з черлідингу проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

Звуки барабанів, енергія в повітрі та грація в рухах – це все про виступ нашої команди у ІІІ етапі районних змагань з черлідингу проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», який проходить за ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Лозунг спортивної події – «Разом Переможемо»! 16 квітня команда Агрономічної ТГ вразила аудиторію вишуканими рухами, сміливими підйомами та бездоганною синхронізацією. Учасниці змагань поєднали мистецтво та грацію, прагнучи не лише захопити глядачів, але й перетворити їх на наших шанувальників. Кожен трюк, кожен підйом був заточений до досконалості, а кожна учасниця вклала у виступ частинку свого серця. Це було не лише про показовість, а й про згуртованість команди. Оплески глядачів були найкращою нагородою за наші зусилля.

20:44 17.04.2024

Звіт про збір книжок до проєкту «Вільні читають українською!»

У березні наш заклад долучився до Всеукраїнського проєкту збору книжок «Вільні читають українською!». Освітянська спільнота закладу зібрала понад 50 книг і передала їх в освітянський заклад Чернігівської області.  Кожна передана книга – це не лише предмет, а й джерело знань. Ми впевнені, що кожна з них знайде свого читача. Це був не лише акт щедрості, а й прояв нашої громадянської відповідальності та поваги до інших. Ми переконалися, що невеликий внесок кожного з нас може мати велике значення для тих, хто потребує допомоги. Нехай ця ініціатива стане початком довгої традиції допомоги та підтримки в нашій спільноті. Дякуємо всім, хто долучився до цієї благородної справи, і нехай кожна передана книга принесе світло та надію тим, кому вона потрібна найбільше!

20:34 17.04.2024

Екскурсія учнів 2-В класу до Подільського зоопарку

Подільський зоопарк🐒🐅🐃🦬🐆🐫  усміхнено зустрів учнів 2-В класу. Екскурсія до тваринного світу стала для ліцеїстів новим відкриттям. Діти все фотографували, робили селфі, ділилися враженнями. Бурхливі емоції, радість, сміх переповнювали дитячі серця. Впевнені, що ця подорож запам’ятається надовго, адже подарувала яскраві моменти життя.

20:23 15.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора