A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Агрономічненський ліцей
Агрономічної сільської ради
Вінницького району Вінницької області

Новини

Дата: від до Скинути

ДЕНЬ ДОБРОТИ

День доброти бере свій початок з 1997 року, коли в Японії створився волонтерський «Всесвітній рух за доброту» (World Kindness Movement), котрий не мав релігійного та політичного напрямів. Спочатку в нього входили лише представники тихоокеанського регіону, але пізніше географію істотно розширили. 13 листопада 1998 року в Токіо відкрилась перша конференція Всесвітнього руху доброти, цю дату й залишили для щорічного святкування. Але Офіційно Всесвітній день доброти заснували 18 листопада 2000 року на ІІІ конференції Руху доброти у Сінгапурі. Ми сьогодні, в нашому ліцеї започаткували таку приємну подію, яка сподіваємося стане традицією, дарували усім зранку цукерки з приємними побажаннями.

21:56 13.11.2023

ВИСТАВА-КАЗКА "ЩЕДРА ОСІНЬ"

13 листопада учні 3 - Б класу, на сцені у Будинку культури , поставили виставу - казку "Щедра осінь". Казка захоплює й полонить серце ❤️ не лише дітей, а й дорослих. Мова казки проста й доступна. Сьогодні кожна дитина грала свою роль. На святі були різні овочі та фрукти: гарбуз, диня, соняшники🌻🌻, пшениця🌾, калина, грибочок🍄, яблучко🍎, редиска, кавун🍉, помідор 🍅, гірка перчиця 🌶️, яка хотіла свято зіпсувати 🙂, морква 🥕, цибуля🧅, кукурудза 🌽, огірочки🥒🥒, бурячок , баклажан🍆, часник🧄, картоплинка🥔, квасолька 🫘, сливка, капустинка🥬, дівчатка - україночки та молода господиня. У виставі був задіяний увесь клас. Ми співали та танцювали. Казка - вистава вийшла дуже цікавою, емоційно насиченою. У маленьких і дорослих глядачів, які прийшли її подивитися, на обличчях були радісні посмішки. Цю казку - виставу ми ставили задля ПЕРЕМОГИ!  💙💛. УСІ, і актори, і глядачі долучилися до збору коштів для ЗСУ. Нами було зібрано 6530 гривень та передано для придбання автомобіля. Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися та творити 💙💛

21:29 13.11.2023

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНА ГРА ПАТРІОТІВ УКРАЇНИ

«Я люблю Україну» — інтелектуально-розважальна програма патріотів України про нашу велику нескорену країну. Дві команди,  «Нескорені» та «Патріоти», змагалися одна з одною, відповідаючи на запитання про мову, культуру, історію, традиції та українських відомих людей. У форматі інтелектуального змагання Стоян А.А. здійснила подорож рідною Батьківщиною і перевірила наскільки добре наші ліцеїсти знають Україну, її мову, культуру та історію. Учасники дізналися чимало цікавих фактів про Батьківщину.

21:28 01.11.2023

ПАНІ МОВА НА ГОСТИНАХ У ПАНІ ОСЕНІ

30 жовтня вчителі української мови та літератури Лариса Чорнобільська та Анна Бешляга з 6 - А та 6-Б класом провели гру-посиденьки до Дня української писемності та мови "Пані Мова на гостинах у пані Осені". Учасники гри поглибили свої знання з української мови, виділивши окремі акценти української осінньої лексики та з цікавістю й захопленням виконуючи різноманітні завдання. Учні пригадали українські народні прислів’я, позмагалися у вправності промовляння скоромовок, зазирнули до таємниць походження окремих українських слів, що позначають традиційні страви та напої, по-новому поглянули на маловживані назви кольорів, удосконалили логічне й творче мислення, відпрацювали навички комунікації, спільної роботи в команді.

22:10 31.10.2023

УЧАСТЬ В АКЦІЇ "СМІЛИВА ГРИВНЯ"

"Смілива гривня 2023: відправ монети на фронт ‒ допоможи нищити ворога!" Вже другий рік поспіль батьки та учні 2-А класу беруть активну участь у благодійній акції Національного банку України "Смілива гривня". За місяць вдалося назбирати 1045 грн. Щодня класна скарбничка - їжачок з написом "ЗСУ", поповнюється монетками. Тільки разом ми можемо перемогти ворога! Кожна копійка на допомогу українській армії! Долучайтеся, акція триватиме до 30 листопада!

22:06 31.10.2023

ДО ДНЯ ВИЗВОЛЕННЯ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

Щороку 28 жовтня в Україні відзначають День визволення від фашистських загарбників. Сьогодні для учнів 10-А класу історичного профілю вчителькою Юлією Голубахою був проведений урок "Спалена, зруйнована, але вільна ...". Пам’ятний день встановлений указом Президента України у 2009 році. Від того дня, як з України накивав п’ятами останній солдат вермахту, минуло 79 років. У лютому 2022-го нас прийшли «визволяти» вже правнуки тих, хто виганяв нацистів у жовтні 1944-го. Справжніми героями є ті, хто до останнього боронив свій дім і не боявся дати відсіч ворогу й у Другу світову війну, й у сьогоднішній російсько-українській війні. Ми пам’ятаємо кожного. Слава героям України!

22:06 31.10.2023

УРОК ДО ДНЯ HALLOWEEN

30 жовтня вчителі англійської мови Фабіянська Тетяна та Купрейчук Лілія провели тематичний урок до дня Halloween у 4 - А класі. Діти ознайомились з традиціями святкування англомовного народу, вивчаючи нові слова та вирази; співали пісні, грали в різноманітні ігри; виконували інтерактивні вправи, виховуючи в учнів наполегливість у подоланні труднощів; виготовляли тематичну іграшку із сюрпризом. Вчителі навчали учнів бачити красу у буденності та робити кожен день святковим. На завершення уроку всі діти співали Trick or Treat та отримали солодощі!

09:35 31.10.2023

МОВНІ ВАРЕНИКИ

Любов до рідної мови, любов до рідної Батьківщини — невіддільні поняття. Вони споконвіку живуть у людських серцях і притаманні тим, хто шанує історію й культуру власного народу. Відзначення Дня української мови та писемності дає змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про джерела писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

15:28 30.10.2023

ЗАНЯТТЯ У ГРУПІ САМОДОПОМОГИ

Дякуємо нашому генератору ідей - практичному психологу Ларисі Бісікало за дієві, креативні заняття, яка створила для нас "Групу самодопомоги". Це коли є час поспілкуватись,  це коли заради зустрічі змінюєш всі свої нагальні справи. Це коли боїшся запізнитись, бо тебе чекають однодумці. І нарешті це коли ти готовий заради результату творити понад 2 години. І воно того варте!

14:54 26.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора