A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Агрономічненський ліцей
Агрономічної сільської ради
Вінницького району Вінницької області

Новини

Дата: від до Скинути

ДО ДНЯ ШКІЛЬНОГО МОЛОКА 2023

1А - приготування страв, до складу якого входять молочні продукти; конкурс малюнків; написання віршів «Пийте діти молоко - будете здорові»; перегляд театралізованої вистави, яку підготували учні 2-А; дослідницька діяльність «Корисні властивості молока»; міні - вистава - « Три молока»; допомога бабусі «Випас корівки».

20:30 28.09.2023

ВІДКРИТИЙ УРОК У 3-Б

26 вересня Тетяна Сергіївна провела відкритий урок з української мови у 3 - Б класі. Учні активно використовували рідну мову в різних комунікативних ситуаціях. Критично мислили, творили, досліджували текст. Працювали з мережею Інтернет. Ставили проблемні питання, шукали різні шляхи виконання завдань.

22:19 27.09.2023

ПРОДОВЖЕННЯ ІСТОРІЇ З ПРИГОТУВАННЯ ЙОГУРТУ!

Цей день прийшов! Діти з нетерпінням чекали цей момент, щоб скуштувати власний виріб. Очі дітей були наповнені радістю та дивом. Ми побачили відмінність між йогуртом зробленим у йогуртниці та йогуртом вкутаним у ковдру.   Зважаючи на консинстенцію, то результат першого способу був більш втішний, густий, наче сметана, але смакові якості не відрізнялись від другого способу.

22:19 27.09.2023

ДОЗВІЛЛЯ, ЯКЕ ЄДНАЄ КЛАСНУ РОДИНУ

Як організувати День літніх іменинників? У 2-А класі було вирішено влаштувати пікнік на природі та привітати одразу 9 учнів. Сонячна вереснева погода, цікаві конкурси, м'ячі, велосипеди, LEGO, смачна піца, страви на вогні, родини майже у повному складі, танці та пісні з мікрофоном - все це моменти єднання великої класної родини,  незабутні враження на весь рік та емоційна підтримка кожного.

23:01 26.09.2023

ВІД МАЛЮНКІВ ДО ДЕГУСТАЦІЇ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Цікаву, веселу, пізнавальну роботу розпочала Наталія Миколаївна Пайчук над проектом до Всесвітнього дня шкільного молока разом з учнями 2-А класу малюючи малюнки із корівок. Далі зібрали колекцію іграшкових корівок. Деяким діткам вдалося поближче познайомитися зі справжніми рогатими красунями, розпитати господарів про догляд за цими тваринами. Так у нашому класі з’явилася і фотовиставка.

22:39 26.09.2023

ЗАХОПЛИВО, ПРАКТИЧНО - ВСЕ ПРО ЙОГУРТ

Учні 2-В класу разом з учителем Олесею ВЕРГЕЛЕС малювали на асфальті кольорову корову. Розмовляли про користь молочних продуктів, чим має харчуватися корівка, коза, щоб молоко було якісне та смачне. Продовживши свою подорож «Країною молока», учні дізналися, від Олесі Ігорівни, що історія існування такого важливого молочного продукту, як йогурт обчислюється не одним десятиріччям. З незапам’ятних часів йогурт відомий багатьом народам Європи, Азії і Африки. У середньовічну Європу йогурт попав від монголів і одразу набув широкого поширення – і як живлячий харчовий продукт, і як дієвий засіб народної медицини.

22:14 26.09.2023

МОЛОКО - ЦЕ ВІТАМІНИ

Учні 2-Б класу разом з Ольгою Сергіївною Свободою дізналися, що молочні продукти – важлива складова раціону школярів. Це хороше джерело поживних речовин, кальцію та вітаміну D, А, вітамінів групи B, цинку і селену. За інформацією МОЗ, якщо щодня їсти декілька порцій молочних або кисломолочних продуктів – це задовольняє потребу у кальції більше ніж на 50%. Дізнавшись таку корисну інформацію, учні 2 - Б класу вирішили змінити ситуацію та спробували різні молочні продукти. А з найсмачнішими для себе молочними смаколиками поділилися розповідями та світлинами.

21:24 26.09.2023

22 вересня - ДЕНЬ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ

Щорічно в Україні, відповідно до указу Президента України 2001 року, 22 вересня відзначають День партизанської слави. Саме цей день вважався початком підпільно-партизанського руху в нашій країні. Його метою було всенародне вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни. Сьогодні партизанський рух набув нового особливого значення, адже значна територія України перебуває під тимчасовою окупацією. Вчитель історії - Голубаха Юлія Володимирівна, разом з учнями 7 - 8 класів взяли участь у веб-квесті "Місія відваги". Для учнів 9-11 класів, Юлія Володимирівна продемонструвала усний відео журнал, учні ознайомилися із історією партизанського руху, а також із його активізацією під час російсько-української війни, із рухами "Жовта стрічка" та "Атеш".

23:37 22.09.2023

СВЯТО КВІТІВ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ МИРУ

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день миру. Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. За ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства та вогню цей день святкують у всьому світі з 1981 року. До Всесвітнього дня миру в нашому ліцеї відбулося Свято квітів, у якому взяли участь учні 1-11 класів. Головна ідея свята – діти хочуть миру, бо – Україна мирна держава зі своїми традиціями. Виставка квітів покликана показати любов до рідного краю, гордість за героїчний народ та наскільки важливим є мир для всіх українців, які прагнуть будувати своє майбутнє у цілісній, єдиній та незалежній Україні, тому що наша держава – щедра, багата, мирна країна!

22:05 21.09.2023

АВТОБУСНА МАНДРІВКА НА BUSPASS

Цьогоріч у вересні місто Вінниця відзначає 660-ий День народження. Вінниця - іменинниця! То ж 19 вересня учні 2-А та 4-Б класів побували на  екскурсії по місту. Відбулася чудова автобусна мандрівка на BusPass. Яскравий двоповерховий екскурсійний красень провіз дітей двогодинним маршрутом.Екскурсовод знайомила учнів із пам'ятними місцями, визначними спорудами, туристичними перлинами міста Вінниці. Діти почули цікаві розповіді та історичні факти про заснування міста, про видатних вінничан: архітектора Артинова, лікаря Миколу Пирогова, композитора Миколу Леонтовича, письменника Михайла Коцюбинського та про наших сучасних героїв, іменами яких названі площі та вулиці міста Вінниці. Чудова осіння погода, весела компанія, яскраві враження та новий досвід від поїздки надовго залишаться у пам'яті всіх учасників мандрівки! Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися та подорожувати!

07:57 20.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора