A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Агрономічненський ліцей
Агрономічної сільської ради
Вінницького району Вінницької області

ШКОЛА ОРІЄНТУВАННЯ ТА МОБІЛЬНОСТІ

Дата: 13.10.2023 21:11
Кількість переглядів: 55

Сьогодні у 2-А класі було розпочато традицію проведення незвичних уроків батьками. На зустріч було запрошено Анну Бевз, інструктора "Школи орієнтування та мобільності ", що діє у рамках проєкту «Нова якість реабілітаційної допомоги на Вінниччині», що реалізується Фондом громади «Подільська громада» у співпраці з ДУ «Центр реабілітації Поділля». Мама Аня - наша гордість, бо зараз є однією із 12-ти інструкторів по всій Україні, що вчать орієнтуванню  людей з порушеннями зору. Серед них є чимало військових, що втратили зір під час війни.
Анна Миколаївна познайомила дітей зі шрифтом Браеля (спробували написати слово мама), мовою жестів (вчилися показувати слова "мама", "тато", "бабуся", "дідусь"). Інструктор розказала, як орієнтуються люди, що втратили зір. Діти у масках спробували знаходити і складати об'ємні фігури, ходити з тростинками, дорогою розпізнавати перешкоди на слух.
Учні отримали безцінний практичний досвід, адже  так важливо показати, що люди з порушеннями зору, слуху і т.д. хочуть і  мають право на повноцінне життя. Це був важливий урок толерантної поведінки з такими людьми.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора