A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Агрономічненський ліцей
Агрономічної сільської ради
Вінницького району Вінницької області

День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 16.05.2022 16:07
Кількість переглядів: 65

20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Пам'ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.

В селі Агрономічному біля пам'ятного знаку полеглим героям Майдану та воїнам АТО пройшов мітинг – реквієм до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні. Ще довго-довго, з покоління в покоління, будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.

До заходу долучились учні та вчителі Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ступенів, сільський голова Сітарський С.М., заступник голови Закревська Т. П., заступник начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Гаврилюк Л.Б. та жителі села.

Учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх, хто пожертвував своїм життям заради світлого майбутнього нашої держави та поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні. На завершення мітингу діти розвішували власноруч виготовлених білих паперових ангелів.

В Агрономічненській СЗШ І-ІІІ ступенів 18 лютого для учнів 3-11 класів, учителів та громади проведено час-реквієм «Світла пам'ять Небесній Сотні» біля пам’ятного знаку «Небесній Сотні та загиблим учасникам АТО» с. Агрономічне.

Проведено флешмоб «Зав’яжи стрічку Пам’яті на честь Героїв» та акцію «Янголи пам’яті»

Учні 8-11 класів переглянули тематичний фільм «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила» з подальшим обговоренням цих подій.

21 лютого для учнів 5-6 класів класними керівниками проведено уроки Мужності «Небесна Сотня: Герої не вмирають».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора