A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Агрономічненський ліцей
Агрономічної сільської ради
Вінницького району Вінницької області

Відкритий урок учителя хімії Наскальної О.А.

Дата: 20.12.2022 15:49
Кількість переглядів: 63

08.12.2022р. на уроці хімії учні 9А класу виконували практичну роботу №3 «Дослідження чинників, що впливають на швидкість хімічної реакції». Такі уроки завжди є цікавими і пізнавальними для здобувачів освіти, оскільки учні самостійно можуть проводити дослідження, ділитися спостереженнями і враженнями з своїми однокласниками. А ще переконуватися, що теорія, то лише відображення природних закономірностей, глибинних процесів, що відбуваються в речовинах і з речовинами.

Вчитель хімії Наскальна О.А. разом з учнями згадали основні правила безпечної роботи при виконанні лабораторних досліджень, повторили теоретичний матеріал, необхідний для якісного виконання хімічних дослідів, обговорили форму звіту про виконання експерименту. Робота проводилась у малих групах, кожна з яких досліджувала один з чинників, що впливають на швидкість хімічної реакції. По завершенню експериментальної частини, кожна група презентувала свої дослідження, спостереження і висновки. А ще кожний учасник уроку за  бажанням міг «піти у гості» до будь-якої групи, щоб детальніше ознайомитись з методикою проведення дослідження і його результатом.

Шаблон, підготовлений учителем  для оформлення звіту про проведену роботу, значно прискорив процес опису спостережень і висновків. Такі шаблони є зручними ще й тому, що дозволяють вчителю вносити  зміни в залежності від наявних реактивів, лабораторного обладнання тощо.

Урок пройшов у невимушеній обстановці, коли частина правил поведінки учня на уроці працювали «навпаки»: можна ходити, розмовляти, дивитися у сусідський зошит, допомагати виконувати завдання, підказувати… А  білі халати дев’ятикласники не знімали і на наступних уроках та перервах. І фотографувалися у них.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора