A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Агрономічненський ліцей
Агрономічної сільської ради
Вінницького району Вінницької області

9 БЕРЕЗНЯ – ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ГРИГОРОВИЧА ШЕВЧЕНКА

Дата: 23.03.2023 14:46
Кількість переглядів: 86

З 6 по 10 березня в Агрономічненському ліцеї проходили заходи приурочені до 209 річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Основною метою проведених заходів було залучення учнів до осмислення ролі постаті Кобзаря у становленні української культури, розумінні значення його творчості у наш час.

 

6 березня вчителі української мови та літератури разом з учнями 5-11 класів оформляли тематичні стенди. Класні керівники 5-11 класів провели інформаційні хвилинки «Шевченко й Україна».

Протягом тижня учні створювали ескізи футболок за мотивами життєвого й творчого шляху Т.Г. Шевченка. Малювали ілюстрації до творів та життя митця.

У рамках тижня учні мали можливість переглядати документальні фільми про Т. Г Шевченка. Дізнавалися багато нових фактів та цікавинок про Кобзаря. Також завітали до бібліотеки, щоб побачити виставку книжок.

Для учнів 6-В, 7-А та 8-Б класу вчитель Стоян А. А. провела захід під назвою «Мандрівний клубок. Дорогами Кобзаря: 20 цікавих фактів». Ліцеїстам було цікаво та пізнавально.

7 березня вчитель Лаптєєва Н. Г. та ліцеїсти 11 класу створили дерево життя і творчості Т.Г Шевченка. 8 березня  для учнів 6-Б, 7-Б та 8-А класу Лаптєєва Н. Г. провела українознавчу гру «Неймовірна круговерть. Наш Шевченко».

 

Учитель Бешляга А. В. з учнями 5-Б класу створили інстаграм-сторінку поета. Провела пізнавальну гру-вікторину « Шевченко - великий син України» для учнів 5-Б та 5-В класу. Також учні цих класі написали диктант про Т.Г Шевченка.

 

У 9-Б та 10-А класі, під керівництвом Чорнобільської Л. І., 8 березня пройшов квест «Пізнаємо Кобзаря». У 5-А й 6-А класі Чорнобільська Л. І. провела інтерактивну гру «Првда чи дія».

9 березня у День народження великого Кобзаря учителі української літератури разом з учителем музичного мистецтва Смашнюк Н.М., яка підготувала з учнями музичні композиції, провели літературно-музичне чаюванні з Шевченком « Кобзареве слово – ніби пісня, свою дарує мудрість нам». Під час чаювання учні 5-11 класів читали напамять вірші поета, співали пісні на його слова.

 

 

 

 

10 березня для всіх учнів 5-11 класів Лаптєєва Н. Г провела літературний квіз «Шевченкове слово в наших серцях»

 

Також 10 березня вшанували пам'ять Т. Г. Шевченка запаленою свічкою. Загалом, завдяки спільній праці всіх учителів та дітей мету Шевченківського тижня було виконано, адже учні активно долучались до ознайомлення та осмислення творчості Тараса Шевченка.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора